Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh vào lớp 10 có đáp án

Tài liệu luyện thi vào lớp 10 2020 môn Anh không chuyên có đáp án phía bên trong bộ Đề thi giờ đồng hồ Anh vào lớp 10 năm 2020 môn giờ Anh ko chuyên bởi vì Tìm Đáp Án sưu tầm và đăng tải. Bộ 10 đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh tất cả đáp án được chỉnh sửa bám tiếp giáp chương trình sẽ học giúp học sinh lớp 9 ôn tập kỹ năng Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh sẽ học công dụng và đạt điểm trên cao trong kì thi quan trọng đặc biệt sắp tới.

Bạn đang xem: Đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh không chuyên hà nội

⇔ xem thêm đề luyện thi vào lớp 10 năm 2020 khác: cỗ đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh năm 2020 NEW

ĐỀ SỐ 1

Choose the word (A, B, C, D) whose underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

Question 1:  A. Invited  B. Needed C. Ended  D. Liked
Question 2: A. Climate  B. Ethnic  C. Unit  D. City

Choose the word (A, B, C, D) whose main áp lực is placed differently from that of the others. (0.5 point)

Question 3: A. Likely  B. Lovely C. Kiddy  D. Apply
Question 4: A. Instruct  B. Decide  C. Contain  D. Common

Choose the word/phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (2.5 points)

Question 5: Look! The boys …………………… basketball in the school yard.

A. Play

B. Are playing

C. Played

D. Were playing

Question 6: A runny nose, sneezing & coughing are the …………………… of common cold.

A. Materials

B. Measures

C. Medicines

D. Symptoms

Question 7: The toy …………………… my father bought for my brother is very expensive.

A. Who

B. Whom

C. Which

D. Whose

Question 8: The president is going to lớn pay a state visit to lớn Japan, ……………… he?

A. Does

B. Doesn"t

C. Is

D. Isn"t

Question 9: Remember …………………… the instruction carefully before you use it.

A. Reading

B. To lớn read

C. Read

D. For reading

Question 10: She has worked as a secretary …………………… she graduated from college.

A. Before

B. Since

C. When

D. Until

Question 11: The boy"s family is very poor. He has to go khổng lồ school on foot. He wishes he……………………enough money to lớn buy a bike.

A. Has

B. Will have

C. Had

D. Has had

Question 12: Did the Second World War last from 1939 …………………… 1945?

A. In

B. At

C. On

D. To

Question 13: It is very noisy. I can"t hear what he is saying. Can you …………………… the radio?

A. Turn up

B. Turn off

C. Turn on

D. Turn around

Question 14: Mai & Lan are attending a party.

- Mai: "Would you like some more Coke?" - Lan: " ………………… .”

A. I think so

B. I"m not sure

C. Yes, let"s

D. Yes, please

Choose the underlined part (A, B, C, D) that needs correcting. (1.0 point)

Question 15: I have to lớn (A)go to the dentist"s (B) because of (C) I have a toothache (D).

Question 16: Alex Ferguson, that (A) is the most successful coach (B) in (C) Manchester United"s history, underwent (D) an emergency operation last month.

Question 17: The (A) Caspian Sea, a salt lake (B), is the largest (C) than any other lakes (D) in the world.

Question 18: The woman said lớn (A) her son that he can (B) go out when (C) he finished all his homework (D).

Give the correct form of the word given in each sentence. (1.0 point)

Question 19: Lam will try khổng lồ have a big …………………… of stamps. (collect)

Question 20: This bus is used for …………………… students khổng lồ school. (take)

Question 21: An …………………… film will help you feel less depressed. (interest)

Question 22: Ha Noi and areas to the north will be …………………… tomorrow. (sun)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet lớn indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. (1.0 point)

The Mekong river

The Mekong River, (23) ………………… Southeast Asia, is the world"s 12th—longest river and the 7th longest in Asia.

It"s about 4.350 kilometres (24) …………………… và flows through six countries, including China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodia và Vietnam. When flowing into Vietnam, the Mekong River is also called Cuu Long River, (25) …………………… has two branches: Tien River & Hau River. People build houses & run their businesses on the rivers. The Mekong River is (26)……………… khổng lồ more than 850 kinds of freshwater fish.

Question 23 A. In  B. On  C. By D. At
Question 24:  A. Long  B. Length C. Lengthen D. Longest
Question 25:  A. That  B. Whom  C. Which  D. Where
Question 26:  A. Home  B. Place  C. Region D. Country

Read the following passage & choose the letter A, B, C, D to indicate the correct answer lớn each of the questions. (1.0 point)

The Americans are keen to lớn win the race lớn send human beings to Mars. In 1992, the new quái thú of NASA, Dan Goldin, called on the American people khổng lồ be the first to send explorers to another planet in the solar system. He reminded them of the symbolic gift carried to the moon & back by the Apollo 11 mission. It bears a message intended for the crew of the first spaceship khổng lồ visit Mars. Goldin thinks it is time lớn begin the preparation for this historic journey. His speech echoed the words of the President, who promised that in 2019, 50 years after Neil Armstrong became the first man khổng lồ set foot on the moon, the first astronaut would stand on Mars.

By the over of the twentieth century, various unmanned spaceships will have thoroughly investigated the surface of the planet. But, however clever a robot may be, it cannot match the type of information which can be gained -from direct human experience. The first geologist on the moon, Harrison Schmitt, was capable of interpreting the story of the landscape on the spot. Until humans walk on the red deserts of Mars, we will not be able to determine the history of this frozen world in any detail.

Xem thêm: Cách Làm Mứt Khoai Lang Không Cần Nước Vôi Trong, Mứt Khoai Lang Không Cần Nước Vôi Trong

Question 27: Who called on the Americans khổng lồ be the first to send explorers khổng lồ another planet in the solar system?

A. The president

B. Dan Goldin

C. Neil Armstrong

D. Harrison Schmitt

Question 28: According khổng lồ the American President, when would the first astronaut probably stand on Mars?

A. 1969

B. 1992

C. 2019

D. 2050

Question 29: According to lớn the passage, by the over of the twentieth century, many …………… will have thoroughly investigated the surface of the planet.

A. Manned spaceships

B. Astronauts

C. Robots

D. Unmanned spaceships

Question 30: According lớn the passage, which of the following statements is NOT true?

A. A clever robot & a human being can provide the same information from Mars.

B. The first geologist on the moon was Harrison Schmitt.

C. We will not be able to determine the history of Mars in any detail until humans walk on it.

D. The Americans are keen lớn win the race khổng lồ send human beings lớn Mars.

Rearrange the word(s) in a correct order to make complete sentences. (1.0 point)

Question 31: lớn you / I / for a long time. / have not written

Question 32: will take place/ from 14 June lớn 15 July 2018./ The 2018 FIFA World Cup/ in Russia

Complete the sentence so that it has a similar meaning khổng lồ the original one. (1.5 points)

Question 33: He gave my sister a smartphone on her birthday.

=> My sister was __________________________Question 34: Watching "Lat mat: ba chang khuyet" is very exciting.

=> It is __________________________________Question 35: It isn"t nice, so we can"t go for a picnic.

=> If it _________________________________

ĐÁP ÁN:

1. D 2. A 3. D 4. D 5. B 6. D 7. C 8. D 9. A 10. B

11. C 12. D 13. B 14. D 15. C 16. B 17. C 18. B

19. Collection 20. Taking 21. Interesting 22. Sunny

23. A 24. B 25. C 26. A 27. B 28. C 29. D 30. A

31. I have not written to lớn you for a long time.

32. The 2018 FIFA World Cup will take place in Russia from 14 June to lớn 15 July 2018.

33. My sister was given a smartphone on her birthday.

34. It is interesting lớn watch "Lat mat: ba chang khuyet".

35. If it were nice, we could go for a picnic.

Còn tiếp ...

Mời độc giả tải trọn bộ nội dung 10 đề thi và lời giải tại đây: cỗ 10 đề thi vào lớp 10 môn giờ đồng hồ Anh ko chuyên bao gồm đáp án. Kế bên ra, tìm kiếm Đáp Án sẽ đăng tải rất nhiều tài liệu tài liệu ôn thi nguồn vào lớp 10 những môn không giống như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download giao hàng việc học tập tập cùng giảng dạy.